Houten vloeren

Haal sfeer en karakter in uw woning!

Een houten vloer heeft zijn eigen karakter en brengt meteen sfeer in uw huis. In Nederland zijn de Eiken houten vloeren het meest populair onder de houten vloeren. Eiken is namelijk makkelijk te bewerken en past het beste in ons Nederlandse klimaat. Naast het populaire Eiken hout kunt u bij Bouman vloerservice ook terecht voor andere houtsoorten.
 
Houten vloeren zijn er in verschillende soorten en maten. 

Massieve planken

Voor een nostalgische uitstraling

Massieve planken hebben een nostalgische uitstraling. De vloerdelen zijn ca. 20 tot 22 mm dik en hebben een harde toplaag. De planken zijn in verschillende houtsoorten, kleuren en breedtes leverbaar met en zonder veilingkant
 
Vanwege het ongunstige klimaat in Nederland adviseren wij een planken vloeren vast (verlijmd) te leggen. Vastgelegde plankenvloeren zijn verlijmd en blind vernageld. Hierdoor wordt de werking van het hout sterk gereduceerd. Een massieve houten vloer staat voor een levenslange kwalitatief hoogwaardige vloer

Parket vloeren

Veel mogelijkheden en combinaties

Parket staat voor de velen mogelijkheden. Parket maakt velen combinaties mogelijk van houtsoorten, patronen en kleuren. Eigen ideeën en creatieve wensen zijn realiseerbaar. Het legwerk van een parketvloer verreist vakmanschap. De vloer wordt volledig opgebouwd op locatie.Parkethout wordt zorgvuldig geselecteerd en werkt minimaal. Echter vraagt het hout een nauwkeurig en deskundig begeleid droogproces.

Het parket bestaat uit ca. 6 tot 9 mm dikke parketdelen die gelijmd of genageld worden vastgelegd op een 12 tot 14 mm dikke tussenvloer van vezelplaat. Deze tussenvloer ligt vast verlijmd en / of genageld op de originele bouwvloer. Een ambachtelijke legwijze die bekend staat als een stabiele en betrouwbare manier van leggen. Net als een massieve houten vloer is een parketvloer voor het leven.

Lamel parket

Lamel parket is een betaalbaar alternatief voor parket.

Lamel parket is een betaalbaar alternatief voor parket. Lamel parket wordt in tegenstelling tot parket niet op locatie opgebouwd, maar wordt kant en klaar geprefabriceerd door de fabrikant.

Een lamelvloer wordt opgebouwd uit drie lagen. De houten toplaag van ca. 4 tot 7 mm met als basis 2 lagen kruislings gelijmd vurenhout.

Deze samenstelling voorkomt werking van het hout waardoor het verantwoord is deze vloer zwevend te leggen. De vloer wordt in de fabriek voorzien van een afwerklaag waardoor de vloer op een vlakke en droge ondergrond te leggen is.

Verouderde vloer

Voor een sfeervolle en warme uitstraling

Een verouderde vloer wordt door de fabrikant kunstmatig verouderd en verkleurd. Hierdoor ontstaat een verouderde uitstraling die we vaak zien in kerken, kastelen en oude herenhuizen.

Het verouderingsproces wordt toegepast zonder te grove beschadigingen die van invloed zijn op het legwerk. De kwaliteit van het hout blijft optimaal.

Met een verouderde vloer zijn er geen zorgen over krassen en deuken. Deze beschadigingen vallen niet op in de structuur van een verouderde vloer. De vloer blijft behouden dus zelfs bij beschadigingen een sfeervolle en warme uitstraling.

Het schuren van een verouderde vloer is niet toegestaan. De kunstmatige verouderde structuur worden dan weggeschuurd en een gladde vloer is het gevolg. Onderhoud dient wel te worden uitgevoerd.

Bourgogne vloeren

Dit is een parketvloer met een dikte van ca. 8,5 mm. Deze wordt verlijmd op een spaanplaat- of mozaïkondervloer en vervolgens vernageld. Hier geldt, dat de vloeren in verschillende houtsoorten,kwaliteiten, breedtes, uitvoeringen en kleuren geleverd kunnen worden.

Visgraat vloeren

Parketvloer in V-vorm

Visgraat vloeren zijn de traditionele parketvloeren in V-vorm, die vaak gelegd worden met band en bies. Vroeger hadden de houtstroken vaak een afmeting van maximaal 7 x 35 cm, maar ook hier is de trend naar steeds bredere vloerdelen. De afmetingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn lopen op tot 14 x 70 cm. Ook de visgraat vloeren worden tegenwoordig veel verouderd, gerookt en geolied geleverd.

Brede planken

Extra brede planken

Er komt steeds meer vraag naar bredere planken. Dit geeft die veelgevraagde stoere uitstraling die past bij vrijwel ieder interieur. Bouman vloerservice kan verschillende breedtes leveren. Zo is er voor iedereen een vloer naar wens. 

  • Copyright 2014 Bouman vloerservice