Houten vloeren

Haal sfeer en karakter in uw woning!

Een houten vloer heeft zijn eigen karakter en brengt meteen sfeer in uw huis. In Nederland zijn de eikenhouten vloeren het meest populair onder de houten vloeren. Eiken is namelijk makkelijk te bewerken en past het beste in ons Nederlandse klimaat. Naast het populaire eikenhout kunt u bij Bouman vloerservice ook terecht voor andere houtsoorten.
 
Houten vloeren zijn er in verschillende soorten en maten. 

Massieve planken

Voor een nostalgische uitstraling

Massieve planken hebben een nostalgische uitstraling. De vloerdelen zijn ca. 20 tot 22 mm dik en hebben een harde toplaag. De planken zijn in verschillende houtsoorten, kleuren en breedtes leverbaar met en zonder veilingkant.
 
Vanwege het Nederlandse klimaat adviseren wij een planken vloeren vast (verlijmd) te laten leggen. Vastgelegde plankenvloeren zijn verlijmd en blind vernageld. Hierdoor wordt de werking van het hout sterk gereduceerd. Een massieve houten vloer staat voor een levenslange kwalitatief hoogwaardige vloer.

Bij massieve houten vloeren horen ook tapis en planchetten vloeren. Tapis is een massieve houten vloer die zowel gelijmd als gespijkerd wordt. Planchetten zijn kleine strookjes massief Europees eiken van ca. 50 mm breed en 250 mm lang die één voor één worden gelegd.

Parket vloeren

Veel mogelijkheden en combinaties

Parket vloeren betekenen veel mogelijkheden. De houtsoort, het patroon, de kleur: u kunt uw creativiteit erop loslaten. Vrijwel alle combinaties zijn mogelijk!

Het legwerk van een parketvloer vereist vakmanschap. De vloer wordt volledig opgebouwd op locatie. Parkethout wordt zorgvuldig geselecteerd en werkt minimaal.

Het parket bestaat uit ca. 6 tot 9 mm dikke parketdelen die gelijmd of genageld worden vastgelegd op een 12 tot 14 mm dikke tussenvloer van vezelplaat. Deze tussenvloer ligt vast verlijmd en/of genageld op de originele bouwvloer. Een ambachtelijke legwijze die bekend staat als een stabiele en betrouwbare manier van leggen. Net als een massieve houten vloer is een parketvloer écht een vloer voor het leven.

Lamel parket

Lamel parket is een betaalbaar alternatief voor parket.

Lamel parket is een betaalbaar alternatief voor parket. Lamel parket wordt in tegenstelling tot parket niet op locatie opgebouwd, maar wordt kant en klaar geprefabriceerd door de fabrikant.

Een lamelvloer wordt opgebouwd uit drie lagen. De houten toplaag van ca. 4 tot 7 mm met als basis 2 lagen kruislings gelijmd vurenhout.

De vloer wordt in de fabriek voorzien van een afwerklaag waardoor de vloer op een vlakke en droge ondergrond te leggen is.

Verouderde vloer

Voor een sfeervolle en warme uitstraling

Een verouderde vloer wordt door de fabrikant kunstmatig verouderd en verkleurd. Hierdoor ontstaat een verouderde uitstraling die we vaak zien in kerken, kastelen en oude herenhuizen. Ontzettend rustiek en karakteristiek!

Het verouderingsproces wordt toegepast zonder te grove beschadigingen die van invloed zijn op het legwerk. De kwaliteit van het hout blijft optimaal.

Een verouderde vloer geeft niet alleen een robuuste uitstraling. Een groot voordeel is ook dat beschadigingen niet opvallen in de structuur van een verouderde vloer. De vloer blijft behouden en geeft dus zelfs bij beschadigingen een sfeervolle en warme uitstraling.

Hoe rustiek wilt u uw vloer? Hoeveel noesten, scheuren en vlamtekeningen mag uw vloer bijvoorbeeld hebben? De keuze is aan u.

Visgraat vloeren

Parketvloer in V-vorm

Visgraat vloeren zijn de traditionele parketvloeren in V-vorm. Vroeger hadden de houtstroken vaak een afmeting van maximaal 7 x 35 cm, maar ook hier is de trend naar steeds bredere vloerdelen. De afmetingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn lopen op tot 14 x 70 cm. Visgraatvloeren zijn vaak ook verkrijgbaar in verouderde, gerookte en geoliede variant. 

Voor een extra luxe uitstraling kunt u uw visgraatvloer met band en bies rondom laten leggen.

Brede planken

Extra brede planken

Voor een stoere uitstraling zijn extra brede houten planken ideaal. Extra voordeel is dat de ruimte hierdoor groter lijkt.

Bouman vloerservice kan verschillende breedtes leveren. Zo is er voor iedereen een vloer naar wens!

Hout

planken

veel mogelijkheden