Vloer afwerkingen

Een nieuwe beschermlaag

Vloeren die ter plaatse worden gelegd of zijn geschuurd, moeten nog afgewerkt worden. Er zijn tegenwoordig veel verschillende vloerafwerkingen te verkrijgen. Hieronder vind u de meest voorkomende houten vloer afwerkingen:

Lak

Bij het lakken worden meerdere lagen lak op waterbasis aangebracht, waardoor een sterke slijtlaag wordt verkregen. Tussen het aanbrengen van de laklagen wordt de houten vloer meestal gepolijst. Iedere laag heeft enkele uren droogtijd nodig om te kunnen uitharden. Hierdoor kan de volgende dag pas weer over de houten vloer gelopen worden.

De lakken zijn leverbaar in diverse glansgradaties. Een gelakte vloer zal altijd een bepaalde glans houden (ook bij matte lakken), waardoor beschadigingen of oneffenheden eerder zichtbaar zullen zijn. Dit komt voornamelijk omdat lak boven op het hout ligt. 

Impregneer-Olie

Bij het oliën van uw houten vloer worden meestal 1 of 2 lagen impregneerolie aangebracht. Deze olie dringt diep in de poriën van het hout. De olie wordt ingewreven en uitgepoetst met een boenmachines.

De impregneerolie bescherm het hout tegen indringen van gemorste vloeistoffen. Vroeger waar de olie nog direct op het hout werd aangebracht, had men de kans om kringen in het hout te krijgen na het morsen van vocht. Dit is tegenwoordig dus verleden tijd. Een groot voordeel van het oliën van uw houten vloer is dat kleine beschadigingen minder opvallen en makkelijker kunnen worden bijgewerkt. 

De milieuvriendelijke samenstelling van olie, de natuurlijke uitstraling en het gemak van onderhouden maken olie tot een van de geliefde afwerklagen voor houten vloeren.

Bij olie als afwerklaag, kan er elk gewenst kleurpigment worden toegevoegd, hierdoor kan elke parketvloer op maat en naar persoonlijke wens afgewerkt worden.

UV-Olie

Bij UV-oliën word de aangebrachte olielaag gedroogd met behulp van een UV licht. Deze methode word meestal door de fabriek kant en klaar aangeleverd. Deze delen hebben meestal een hogere glans dan een aan de lucht gedroogde olievloer. Dit komt doordat bij het drogen via UV licht de olie minder tijd heeft om in het hout te trekken en sneller droogd. UV-olie is daarom erg vergelijkbaar met een gelakte vloer.

One coat-olie

One coat of monocoat producten combineren alle voordelen van de bovengenoemde afwerkmogelijkheden in 1 product. Het resultaat is een houtbeschermingsproduct, geproduceerd met de nieuwste technologieën en van de hoogst mogelijke kwaliteit. Voor een jaren lange bescherming van uw houten vloer adviseren wij u voor dit systeem te kiezen. 

Deze olie is gebaseerd op een moleculaire bindingstechnologie waarbij de natuurlijke ingrediënten van het product zich binden met de bovenste vezels van het hout. Deze tegnologie vormt het hart van deze olieproducten en zorgt ervoor dat we ecologische producten kunnen aanbieden die duurzaam, economisch en uiterst gebruiksvriendelijk zijn.

In ons assortiment vind u producten voor zowel particuliere als industriële toepassingen, voor binnen en buiten. Daarnaast leveren wij deze producten in een zeer ruime kleurenpalet (Zie afb. 01).

Voordelen hiervan zijn:
- Kleurt én beschermt in 1 laag
- 40 kleuren om uit te kiezen
- Natuur getrouwe uitstraling
- Milieuvriendelijk
- Bevat geen water
- Eenvoudig te onderhouden
- Duurzame bescherming
- Hoog rendement: 30-50 m2/L
- Kan op alle houtsoorten gebruikt worden
- Zeer goede slijtvastheid
- Waterbestendig
- Hittebestrendig


afb. 01. Kleur mogelijkheden Monocoat

Hardwas-Olie

Hardwasoliën bieden elke houten vloer een blijvend natuurlijke uitstraling. Bij het oliën van uw houten vloer worden meestal 1 of 2 lagen hardwasolie-lagen aangebracht. Dit wordt met behulp van een boenmachine aangebracht op de vloer.

Door hun uitgekiende samenstelling dringen de oliën diep door in het hout zonder de poriën af te sluiten. Het hout blijft daardoor ademen en omdat er geen toplaag wordt gevormd, behoudt het hout zijn natuurlijke structuur. Iedere vloer die met Hardwasolie is afgewerkt is gegarandeerd van een hoge slijtvastheid en is waterafstotend vanwege de aanwezigheid van kiezelzuur. Zo is uw vloer onder andere beschermd tegen vlekken van wijn, bier, cola, koffie, thee, vruchtensappen, melk en uiteraard water (conform DIN 68861, 1A). Bovendien zijn de hardwasoliën bestand tegen speeksel en zweet (conform DIN 53160) en maken zij uw vloer kindvriendelijk omdat ze voldoen aan de eisen voor kinderspeelgoed (conform EN 71). Er zijn 29 verschillende standaard kleuren verkrijgbaar van Floor service (zie afb. 02)
afb. 02. Kleur mogelijkheden Floor Service

Onderhoudsproducten

Om uw vloer na behandeling in maximale conditie te houden hebben we een ruim assortiment reinigings- en onderhoudsproducten die perfect aansluiten bij de basisbehandeling van uw houten vloer en u een onbezorgd leefgenot garanderen. Klik hier voor alle onderhoudsproducten.

Houten vloeren

Hout is een natuurproduct die sfeer en karakter met zich meebrengt. Een houten parket vloer haalt meteen sfeer en karakter in uw woning. Wij verkopen allerlei soorten houten parket vloeren.

Houten vloeren

PVC vloeren

PVC vloeren worden al veel gebruikt in winkels, kantoren en ziekenhuizen. Maar de laatste jaren zien wij dat de PVC vloeren steeds populairder worden op de particuliere markt.

PVC vloeren

Laminaat vloeren

Kwaliteit laminaat vloeren voor een scherpe prijs! Door de ontwikkelingen op laminaat gebied is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van echt hout en is het eenvoudig te leggen. Ons laminaat is eventueel ook goed zelf te leggen!

Laminaat vloeren

Vind de vloer van uw dromen

In slechts enkele stappen

  • Copyright 2014 Bouman vloerservice