Aanbiedingen, nieuws, inspiratie en referenties.

Blijf up-to-date over de laatste trends en mogelijkheden van de  mooiste vloeren!

Bouman vloerservice is continu in beweging. Blijf via onze site op de hoogte van de laatste nieuwtjes, foto’s ter inspiratie en actuele acties van Bouman vloerservice.

CBW-erkend maar wat betekend dit voor u?

2019-02-07

Stel, u heeft maanden gespaard voor die houten vloer of die mooie PVC vloer die al jaren op uw verlanglijstje staat. Bij zo'n kostbare aankoop wilt u zeker zijn van uw zaak. De investering moet het dubbel en dwars waard zijn. Juist dan koopt u bij een winkel die CBW-erkend is, zoals Bouman vloerservice BV.  

Kopen bij een CBW-erkende winkel biedt voordelen, maar vooral: meer zekerheid. 

Voorwaarde en meer info vind u op www.cbw-erkend.nl
 

Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die u als consument extra goed beschermen. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als men iets koopt, bijvoorbeeld over uw (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie. Zie voor de exacte inhoud, voorwaarden en beperkingen de CBW-erkend-voorwaarden 

CBW-erkende winkels hanteren een erkenningsregeling met 3 zekerheden. Het gaat hier bijvoorbeeld om veilig aanbetalen en onpartijdige klachtafhandeling.

De CBW-erkend-zekerheden wordt alleen verstrekt door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail-non food.

ALL-IN ACTIE:

€33,- per m2

Laminaat in verschillende kleuren incl. leggen en ondervloer

ZELF LEG ACTIE:

€49,- per m2

Eiken Lamel 18cm brede planken in kleur na wens

 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:
 • Enkele voorbeelden van vloeren door ons gelegd of behandeld:

Houten parket vloer schuren / opknappen

Neem vandaag nog contact met ons op

Trap renovatie! Bouman regelt het voor u!

2016-09-07

Uw trap renoveren/ opnieuw bekleden?
Wilt u uw bestaande trap opknappen met een trap renovatie of gewoon weg een nieuwe uitstraling geven? Wij van Bouman vloerservice kunnen niet alleen de mooiste vloeren leggen maar wij kunnen ook uw bestaande trap vakkundig voor u renoveren/ bekleden.
 
Opknappen of een moderne look?
Het renoveren van uw trap kan op verschillende ............

manieren. U kunt er voor kiezen om uw trap weer op te knappen of u kunt gewoon weg een nieuwe moderne look  aan uw trap geven.
 
Wij van Bouman vloerservice kunnen bijna elke denkbare trap onder handen nemen. Of uw trap nou gemaakt is van hout, staal of van beton. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden voor uw nieuwe trap en de materialen die wij daarvoor kunnen gebruiken. U kunt uw trap namelijk laten bekleden met verschillende materialen, zoals hout, laminaat en pvc. Of wat dacht u van Led verlichting in uw trap
 
Wij geven u advies op maat.
We bespreken uw woonsituatie, laten voorbeelden zien en vertellen u hoe een trap renovatie in zijn werk gaat. We komen bij u thuis langs om een goede offerte te maken en een persoonlijk advies te geven. Laat ons weten wat uw wensen zijn voor uw trap en wij realiseren het voor u!

Help ik heb een vlek in mijn houten vloer!

2016-03-03

Wat te doen bij vlekken in uw geoliede of hardwas vloer.
Een vlek in uw vloer kan natuurlijk altijd gebeuren. Gelukkig zijn veel vlekken te behandelen en te verwijderen.
(helaas zullen diep ingetrokken vlekken of vlekken van zuren minder makkelijk te verwijderen zijn maar ook hier zijn oplossingen voor, neem hiervoor contact met ons op.)

Veel voorkomende vlekken in de vloer:

.........

Lees hieronder:

* Zwarte vlekken door rubber zolen /materialen:
Deze vlekken zijn te verwijderen met behulp van een vlakgom (zonder schuurmiddel). Gum voorzichtig over de zwarte vegen heen en er zullen zich opgerolde stukjes vormen die los op de vloer liggen. Deze stukjes kunt u gewoon verwijderen met een stofzuiger/bezem. Als de vloer op deze plek beschadigd is raden wij u aan om deze plank(en) te behandelen met onderhoudsolie.   

* Koffie/ wijn/ vet of overige vlekken:
Deze vlekken kunt u meestal wel verwijderen met water en parket reiniger. Op de verpakking staat vermeld in welke verhouding dit toegepast dient te worden. Houd deze verhoudingen ook aan! Bij het boenen houd altijd de nerf richting aan van het hout.
Indien dit niet werkt gebruik dan het schuur gedeelte van een schuursponsje en boen hiermee de vlek weg in de richting van de houd nerf. Nadat de vlek weg/minder is behandel dan de plank(en) die u heeft behandeld weer met een onderhoudsolie zodat het hout weer beschermt is.

* Glimmende vetvlekken in olie vloeren (geen hardwas vloeren dus):
Deze vlekken kunt u verwijderen door te deppen met een doek met schoonmaak azijn. Daarna meteen schoonmaken met schoon water en weer droog maken.

* Kleine vlekken die niet weg gaan na bovenstaande opties:
Deze vlekken moeten verwijderd worden door de plekken te gaan schuren. U hoeft niet meteen de hele vloer te schuren maar kan gewoon de planken schuren waar de vlek zich op bevind. Schuur met een fijne korrel (Korrel 120) in de richting van de nerf totdat u op het blanke hout zit. Meestal heeft men de vlek er dan al uit. Is dit niet het geval dan blijft alleen nog de optie om deze plank eruit te halen en er een nieuwe plank hiervoor terug te plaatsen. Na het schuren dient u de plank(en) weer goed stofvrij maken en weer opnieuw behandelen met de zelfde toplaag als de rest van de vloer. Deze olie of hardwas olie is via ons te verkrijgen. Breng deze olie of hardwas op de geschuurde plek via een katoenen doek en na 5 min. Haalt u met een schone katoenen doek het overtollige olie of hardwas er weer van af. Herhaal deze handeling de volgende dag nogmaals. De behandelde plank kan lichter zijn dan de rest van de vloer door invloed van UV licht. Deze planken zullen in verloop van tijd weer bij kleuren door het UV licht.

* Donkere plekken (Tannine vlekken) van zuren of urine/kots van bijvoorbeeld huisdieren:
Door deze zuren wordt bij Eiken hout looizuur aangemaakt, hierdoor krijgt men zogenoemde Tannine vlekken (ook wel roken van de vloer genoemd). Het is belangrijk dat u deze zuren zo snel mogelijk op ruimt.
Goed geoliede of gelakte vloeren zijn altijd een beetje porreus, en als er dan te lang dit soort zuren op de vloer liggen trekt dit door de toplaag heen en ontstaan er lichte of donkere vlekken in het hout door de reactie met het Looizuur wat in Eiken hout zit.
Om deze vlekken uit de vloer te krijgen moet u het zelfde doen als het kopje hierboven beschreven is.
U kunt eventueel eerst nog proberen of de vlek te verwijderen is met Woca Neutralizer. Dit is een ontweringswater (oxaalzuur). De helft van de vlekken is hiermee uit uw vloer te verwijderen!

* Watervlekken in uw houten vloer (3 situaties):
- De vloer is pas geleden in de olie gezet:
Aangezien er vaak met Oxiderende Oliën wordt gewerkt zou een watervlek betekenen dat uw toplaag nog niet volledig is uitgehard (meestal is uw vloer na 1 maand volledig uitgehard). U kunt deze vlek verwijderen door het stukje opnieuw te behandelen met onderhoudsolie.

- De vloer is verwaarloosd en heeft te weinig olie/ hardwas:
Hierdoor kan het vocht rechtstreeks in het hout trekken en grijze/ donkere vlekken veroorzaken. Dit kunt u verwijderen door Woca Neutralizer te gebruiken. Indien de vlek er niet uit gaat zit het te diep in het hout en dient de plank of geschuurd te worden of dient vervangen te worden. (Woca Neutralizer werkt niet goed op gerookte vloeren omdat dit het rook proces ongedaan maakt).

- Kringen van planten bakken/ emmers:
Volg de punten al hierboven op. Deze vlekken kunnen ook op goed geoliede of goed in de hardwas gezette vloeren gebeuren. Let hier dus ook goed voor op.

* Vlekken die er niet uitgaan na bovenstaande adviezen:
Bij deze vlekken is het beter om meerder planken(of gehele vloer) te schuren/ of te vervangen. Plak wel de vloerdelen af die niet geschuurd dienen te worden.   

Of neem contact met ons op en dan komen wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

ALL-IN ACTIE:

€ 90,- per m2

In verschillende motieven / verbanden mogelijk. incl. leggen

ALL-IN ACTIE:

€ 50,- per m2

PVC stroken in verschillende kleuren! incl. leggen

Luchtvochtigheid

2015-03-06

Luchtvochtigheid in uw woning op peil houden is erg belangrijk voor uw houten vloer.
Omdat in de winter de temperatuur buiten daalt, wordt de verwarming in huis aangezet. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat dit gevolgen kan hebben voor hun houten vloer.

Als u de verwarming aanzet, kan de luchtvochtigheid in huis flink dalen. Waar de luchtvochtigheid in huis normaal gesproken rond de 50-60% ligt, kan deze door verwarming, dalen tot minder dan 30%. Een droge lucht is niet alleen slecht voor uw eigen gezondheid, ook de vloer lijdt eronder. De luchtvochtigheid wordt o.a. beïnvloed door de verwarming, ventilatie en isolatie van een ruimte.....

Voor een houtenvloer is een luchtvochtigheid van rond de 50-60% ideaal. De luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer. Als de luchtvochtigheid te laag is, kan er vocht aan de vloer worden onttrokken. De vloer kan dan zo droog worden dat er scheuren in ontstaan. Wanneer er te veel vocht in de lucht zit, neemt de vloer mogelijk vocht op, wat tot vervorming kan leiden (denk hierbij aan krimpen en uitzetten). De effecten van een te lage/hoge luchtvochtigheid verschillen per houtsoort.

Wat kunt u er aan doen?
Om uw parketvloer in goede conditie te houden en te zorgen voor een gezond klimaat in huis, is het van belang de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit kunt u doen door het gebruik van een luchtbevochtiger. Luchtbevochtigers voorkomen dat uw vloer schade oploopt tijdens de winter en zijn uiteraard bij Bouman vloerservice verkrijgbaar.

Voor een persoonlijk advies kunt u bij ons in de showroom langskomen.

ALL-IN ACTIE:

€ 92,- per m2

Eiken Klooster in verschillende kleuren!

 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Erg inspirerend!
 • Copyright 2014 Bouman vloerservice